Fedtfattig tunmousse

Printer venlig version
Fedtfattig tunmousse

Beskrivelse

Selvom de fleste opskrifter på tunmousse ofte indeholder rigeligt med fedt i form af smør og/eller fløde, så behøver retten på ingen måde at være en fed eller usund spise.

I denne opskrift har vi skåret kraftig ned på de fede mælkeprodukter og har til gengæld tilføjet masser af grøntsager og krydderurter.

Vær opmærksom på at denne tunmousse skal stå på køl i mindst 12 timer, så den kan med fordel laves aftenen før den skal spises.

Ingredienser

2dåseTun i vand
1spskSmør
2dlCreme fraiche 9 %
2tskCitronsaft
1drysSalt og friskkværnet peber
2 Tomater (i både)
100gRejer
1 Citron (i både)
1hndfDild (i små kviste)
1hndfSalat (groft hakket)
Til
Personer
Tilberedningstid15 minutter

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet fra tunen, hæld den i en skål og hak den fint med en gaffel.

2. smelt smørret og bland den sammen med tunen.

3. Tilsæt creme fraiche, citronsaft og krydderier og bland det hele grundigt.

4. Hæld tunmoussen i en skål af passende størrelse og put den i køleskabet dækket med plastfilm i mindst 12 timer.

5. Pynt med tomater, rejer, citron, dild og salat før servering.

Virker lidt tør og kedelig,

Virker lidt tør og kedelig, men kan spises op med lidt extra ingredienser.

rød peberfrugt, løg, capers, dijonsennep, mayonnaise og cornichoner.

mængden er ikke så vigtig, her kan man forsøge sig frem. Dog skal der ikke bruges mere end en lille teske sennep.

prøv det, den bliver rigtig god.

jeg synes, at det smager

jeg synes, at det smager bedre hvis man kommer med løg + agurk fin hakkede.

Hvordan serveres det da den

Hvordan serveres det da den er meget tynd og ikke bare kan skæres i pæne stykker.?

Udgiv indhold
EmediateAd